Google Analytics – Viittausten Poissulkemisluettelo

Google Analytics Viittausten Poissulkemisluettelo

Google Analytics Viittausten Poissulkemisluettelo auttaa sinua poistamaan ylimääräiset liikenteen lähteet, kuten verkkopankit ja muut maksunvälittäjät analytiikastasi.

Riippuen käytössä olevasta verkkokauppa-alustasta sekä maksunvälittäjistä, Google Analyticsiin saattaa joskus tulla liikenteen lähteiksi esimerkiksi verkkopankkeja. Systeemi siis luulee, että asiakas tuli verkkopankista verkkokauppaan, vaikka hän vain palasi sieltä takaisin maksun tehtyään.

Tämä virheellinen tieto tietenkin sotkee analytiikan, sillä silloin emme tiedä mistä asiakas on oikeasti sivuilla tullut. Satunnaiset tällaiset virhetiedot eivät tietenkään haittaa, mutta jos niitä tulee paljon, alkaa se jo vääristää analytiikkaa.

Onneksi on olemassa keino saada nuo virheelliset liikenteen lähteet pois analytiikasta. Ne voi lisätä Viittausten Poissulkemisluetteloon.

Maksunvälittäjien sivuja liikenteen lähteinä.
Maksunvälittäjien sivuja liikenteen lähteinä. Huom! taulukon muut tiedot ovat keksittyjä.

No mitä nämä kummalliset ”Liikenteen lähteet” sitten oikein ovat?

Liikenteen lähteet kertovat Google Analyticsissä mistä kävijä on verkkosivuille tullut. Tällä tiedolla nähdään esimerkiksi se, miten hyvin jokin mainoskampanja toimii. Sanalla liikenne tarkoitetaan nettisivujen kävijöitä.

Kun klikkaat Google Analyticsissä vasemmalta reunalta ”Hankinta” –> ”Kaikki liikenne” –> ”Liikenteen lähde / tulotapa” näet mistä kaikkialta verkkosivuillesi on tultu. Mikäli sinulla on verkkokauppa näet oikeassa reunassa paljonko kauppaa kustakin liikenteen lähteestä on tullut.

Näin saat maksunvälittäjät pois liikenteen lähteistä

Lisää käyttämäsi maksunvälittäjät sekä kotimaiset verkkopankit Google Analytics viittausten poissulkemisluetteloon seuraavalla tavalla. Kirjaudu Google Analytics tilillesi ja valitse Järjestelmänvalvoja -kohdasta Seurantatiedot ja sen alta Viittausten Poissulkemisluettelo.

Google Analytics - Viittausten Poissulkemisluettelo
Google Analytics – Viittausten Poissulkemisluettelo

Eteesi aukeaa jotakin tämännäköistä. Luultavasti kuitenkin kuvassaolevan poissulkemisluettelon sijaan, sinulla on tyhjiä rivejä. Klikkaa punaista ”Lisää viittauksen poissulkeminen” -nappia lisätäksesi haluamasi poissulkemiset, yksi kerrallaan.

Viittausten poissulkemisluettelo
Viittausten poissulkemisluettelo

Yleisiä Poissuljettavia Osoitteita

Klarna

cards-eu.klarna.com
checkout-eu.klarna.com

Kotimaiset Verkkopankit

epmt.nordea.fi
kultaraha.op.fi
verkkopankki.danskebank.fi
verkkopankki2.danskebank.fi
ebank.aktia.fi
auth.aktia.fi
online.s-pankki.fi
verkkomaksu.saastopankki.fi
epayment1.point.fi
ostalaskulla.op.fi
acs1.luottokunta.fi
acs2.luottokunta.fi
public.mobilepay.dk
maksu.pivo.fi

Kotimaiset Maksunvälittäjät

payment.paytrail.com
payment.checkout.fi
api.checkout.fi

Ulkomaiset Maksunvälittäjät

paypal.com
stripe.com

Artikkeleissa käytetään Affilliate -linkkejä. Se tarkoittaa, että mikäli ostat jonkin tuotteen tai palvelun 7-14 vrk sisällä klikattuasi palvelun Affilliate -linkkiä artikkelissa, saamme suosittelu komission ostoksestasi. Tästä ei koidu sinulle lisäkuluja, mutta me saamme muutaman euron komission ja se kannustaa kirjoittamaan lisää artikkeleita.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Sähköposti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top